Política

POLÍTICA

Dol en l’independentisme manresà per la mort de Joan Manel Pradas

L’històric membre de l’MDT i la CUP va morir dissabte als 55 anys de forma sobtada

L’històric militant independentista de Manresa Joan Manel Pradas Martínez va morir dissabte de forma sobtada als 55 anys a causa d’un atac de cor. Va tenir una aturada cardíaca mentre era de cap de setmana a Lladurs (El Solsonès). Estava casat –la seva dona també estava en els moviments independentistes de Manresa– i tenia dos fills.

Pradas era molt conegut a la capital del Bages i a tota la comarca. Havia estat vinculat al Moviment de Defensa de la Terra (MDT) dels anys vuitanta, a l’AUP i posteriorment al col·lectiu FEM, la CUP i a moviments socials com l’Ateneu La Seca, Col·lectiu Desvalls i l’Associació Batzac, entre d’altres. La CUP del municipi s’ha solidaritzat amb la família i els amics i s’ha mostrat consternat en un comunicat públic a les xarxes socials: “Avui que ja no hi ets podrem compartir la teva alegria, però seguirem amb la teva convicció exemplar fins a la victòria, al costat d’amics i família, a qui enviem una abraçada. Que la terra et sigui lleu, Joan Manel.

L’activista també era molt conegut en l’àmbit esportiu de Manresa. Va jugar en diverses categories dels equips de formació de futbol del CE Manresa fins a l’etapa de juvenil i posteriorment va estar vinculat al FC Pirinaica, on jugava el seu fill. L’equip va guardar ahir dos minuts de silenci en el seu partit de lliga en memòria seva. Va ser també un dels impulsors dels equips femenins del Manresa als noranta i sovintejava la penya barcelonista del municipi. Era, segons els seus companys, un “culer irredempt”. En l’àmbit professional Pradas es dedicava a la venda de cotxes.

La cerimònia de comiat ha tingut lloc aquesta tarda a Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia