Política

Incidents i detencions en l'inici de la vaga general a Euskadi convocada per l'esquerra abertzale

L'Ertzaintza ha detingut un total de tretze persones per intentar tallar el trànsit viari i la circulació del metro a Bilbao a l'inici de la jornada de vaga convocada per l'esquerra abertzale al País Basc contra les últimes detencions de dirigents i integrants de Batasuna.

La vaga ha començat amb alguns actes de sabotatge i incidents en diversos punts del territori basc, que han acabat amb la detenció de tretze persones quan intentaven tallar el trànsit i la circulació del metro a la ciutat de Bilbao.

Poc seguiment, segons el govern basc
El conseller d'Ocupació i Justícia del govern basc, Joseba Azkarraga, ha assegurat que la jornada de vaga convocada per Batasuna "no ha tingut un seguiment significatiu" fins al moment, en els principals centres de treball i empreses.

En compareixença davant els mitjans, Azkarraga ha assenyalat que oficialment el seu departament, com a màxima autoritat laboral, no ha rebut la comunicació de la convocatòria de vaga i, per tant, "a efectes oficials, aquesta vaga general no existeix".

Per això, ha remarcat la dificultat de recaptar dades sobre el desenvolupament d'aquesta jornada. Amb tot, ha explicat que la informació que ha arribat fins ara és que als grans centres de producció i empreses del País Basc "no està tenint un seguiment significatiu".

No obstant això, el conseller ha manifestat la seva impressió que "possiblement sí que tindrà el seu seguiment en petits comerços i establiments hotelers com bars", que pot ser que "no tanquin per voluntat pròpia, sinó perquè es veuran obligats" a abaixar la persiana per la pressió dels piquets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.