Política

Incidents i detencions en l'inici de la vaga general a Euskadi convocada per l'esquerra abertzale

L'Ertzaintza ha detingut un total de tretze persones per intentar tallar el trànsit viari i la circulació del metro a Bilbao a l'inici de la jornada de vaga convocada per l'esquerra abertzale al País Basc contra les últimes detencions de dirigents i integrants de Batasuna.

La vaga ha començat amb alguns actes de sabotatge i incidents en diversos punts del territori basc, que han acabat amb la detenció de tretze persones quan intentaven tallar el trànsit i la circulació del metro a la ciutat de Bilbao.

Poc seguiment, segons el govern basc
El conseller d'Ocupació i Justícia del govern basc, Joseba Azkarraga, ha assegurat que la jornada de vaga convocada per Batasuna "no ha tingut un seguiment significatiu" fins al moment, en els principals centres de treball i empreses.

En compareixença davant els mitjans, Azkarraga ha assenyalat que oficialment el seu departament, com a màxima autoritat laboral, no ha rebut la comunicació de la convocatòria de vaga i, per tant, "a efectes oficials, aquesta vaga general no existeix".

Per això, ha remarcat la dificultat de recaptar dades sobre el desenvolupament d'aquesta jornada. Amb tot, ha explicat que la informació que ha arribat fins ara és que als grans centres de producció i empreses del País Basc "no està tenint un seguiment significatiu".

No obstant això, el conseller ha manifestat la seva impressió que "possiblement sí que tindrà el seu seguiment en petits comerços i establiments hotelers com bars", que pot ser que "no tanquin per voluntat pròpia, sinó perquè es veuran obligats" a abaixar la persiana per la pressió dels piquets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Netanyahu diu a Blinken que està compromès amb la proposta dels EUA

Barcelona
política

L’ANC acusa ERC de trencar la unitat independentista investint Illa

barcelona
guerra a europa

Ucraïna es fa forta a Kursk amb la destrucció d’un nou pont a la regió russa

barcelona
política

Boye denuncia Llarena al CGPJ pel “retard injustificat” en la tramitació dels recursos per amnistiar Puigdemont

barcelona
Política

Batlle aposta per “eliminar” de Ciutat Vella les activitats que “no aporten res”

Barcelona
política

Ferran Pedret, nou president del grup parlamentari del PSC

barcelona
política

Junts demana explicacions a Illa sobre els casos de “nepotisme”

barcelona
guerra a gaza

Blinken avisa que aquesta potser és l’última oportunitat per assolir una treva

Barcelona
Estats Units

La convenció de Kamala Harris

Los Ángeles