Política

ETA colla Zapatero destapant una oferta de dissolució el 2012

ETA va oferir fa un mes a l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero “desactivar la lluita armada” i “desmantellar l’estructura militar” entre el període del 2008 i al 2012.

Això és el que ha destapat el diari Gara en una informació més, que se suma a les publicades des de la ruptura formal de la treva, i per les quals es pretenen revelar els contactes i continguts de les converses que des de l’anunci de l’alto el foc el març del 2006 i fins fa pocs dies han mantingut l’organització terrorista i el govern espanyol.

Incompliments
La cúpula etarra, a través d’aquestes filtracions, pretén posar en evidència que l’executiu socialista no va complir els compromisos adquirits per consolidar la treva i que va deixar passar l’oportunitat de la pau definitiva per no acceptar alguns dels plantejaments d’ETA, com ara la qüestió de la territorialitat, l’apropament de presos i la presència de l’esquerra abertzale a les urnes.

Ara, i un cop constatat el fracàs del procés, l’organització terrorista fa un exercici de revisió de per què no va tirar endavant, posant tota la càrrega de la culpa en la part de l’administració espanyola. Des de la Moncloa, en canvi, es nega que siguin veritat les informacions de Gara, titllant-les de “propaganda”, si bé es reitera que l’executiu de Zapatero mai no acceptarà una negociació política amb una organització armada.

Això, de fet, és amb el que es va emparar el president espanyol en el seu dia per justificar la ruptura del diàleg amb ETA. L’endemà de l’anunci de trencament de l’alto el foc, Zapatero va comparèixer per explicar gràficament que els seus enviats es van aixecar de la taula quan van constatar que ETA volia obtenir beneficis polítics per tal d’abandonar les armes en lloc de deixar aquesta feina a la taula política dels partits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.