Política

L'Audiència Nacional condemna els excaps d'ETA Juan Antonio Olarra Gudiri i Ainhoa Múgica Goñi a 1.243 anys de presó

ESTAT ESPANYOL

L'Audiència Nacional ha condemnat els excaps militars d'ETA Juan Antonio Olarra Gudiri i Ainhoa Múgica a 1.243 anys de presó per l'atemptat amb cotxe bomba a Vallecas el 1995 en què van morir sis persones i 44 més van resultar ferides.

El jutge condemna a cadascun d'ells a vuit anys de presó per un delicte d'integració a banda armada, a 28 anys de presó per a cada assassinat (168 anys), més 24 anys de presó per cadascun dels 44 delictes de temptativa d'assassinat (1.056 anys), i 11 anys de presó per un delicte d'estralls. També els condemna a indemnitzar amb 3.5 milions d'euros tant les víctimes de l'atemptat com les administracions afectades.

Els dos etarres eren part del comando Madrid que va fer l'assassinat i formaven la cúpula de l'organització terrorista quan van ser detinguts a França el setembre del 2002. 

Tots dos es van encarregar de vigilar i anotar els moviments que va fer la furgoneta en la qual es desplaçaven les sis víctimes mortals, funcionaris de l'Armada, i van facilitar aquesta informació a persones no identificades que van cometre l'atemptat terrorista. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.