Política

Zapatero promet que el TGV arribarà a BCN en 4 mesos

El president espanyol anuncia la creació d'una "unitat de seguiment de les inversions a Catalunya"

21 de desembre del 2007. Aquesta és la data en què el tren d'alta velocitat (TGV) unirà Barcelona amb Madrid. Si més no, això és el que ha assegurat avui el president del govern central José Luis Rodríguez Zapatero, tal i com preveu el calendari elaborat pel ministeri de Foment.

I per si no n'hi hagués prou, Zapatero ha assegurat que el seu executiu avançarà la inversió de 500 milions d'euros, que es preveïa per al 2010, per a l'ampliació de l'aeroport del Prat, 150 milions per al port i 600 milions per al transport per carretera. A més, ha anunciat la creació d'una "unitat de seguiment de les inversions a Catalunya", que supervisarà personalment cada tres mesos.

En la seva visita a Barcelona, Zapatero s'ha referit també a l'apagada que va patir la ciutat fa deu dies i ha garantit que, si de l'informe sobre les causes de l'accident se'n desprenen responsabilitats del govern central, "hi haurà conseqüències" i adoptarà "decisions".

El cap de l'executiu espanyol ha assegurat que se sent "compromès" amb les necessitats en infraestructures que té Catalunya i ha destacat la importància de la "unitat de seguiment de les inversions" de l'Estat en aquest territori, amb la creació d'un òrgan que dependrà de l'oficina econòmica del president del govern central i que elaborarà informes trimestrals sobre l'evolució dels recursos assignats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.