Política

La furgoneta bomba de Getxo era robada a un etarra històric condemnat per la mort de Melitón Manzanas

La furgoneta Citroën Berlingo utilitzada en l'atemptat d'aquest dilluns a Getxo havia sigut robada a l'empresa de Xabier Izko de la Iglesia, un antic membre d'ETA condemnat per l'assassinat, el 1968, de Melitón Manzanas, el comissari de la policia franquista condecorat pòstumament pel govern de José María Aznar.

El vehicle va ser sostret a Getxo diumenge, hores abans de l'atemptat, i el robatori no va ser denunciat pel propietari perquè no va tenir temps de detectar que li havien pres la furgoneta abans que esclatés la bomba, dilluns poc abans de la una de la matinada.

Izko de la Iglesia, que no admet haver participat en la mort de Manzanas, va ser un dels condemnats a mort en el procés de Burgos de 1970. El 1989 va ser un dels més de cent exmembres d'ETA que van firmar un document de suport al cantautor basc Imanol quan l'organització armada el va amenaçar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.