Política

L'estat espanyol rep la invitació formal per a la conferència sobre el Pròxim Orient del 27 de novembre a Annapolis

El departament d'Estat nord-americà ha enviat les invitacions formals als 49 països i organitzacions que s'espera acudeixin a la conferència de pau sobre Pròxim Orient, entre les quals es troba l'estat espanyol, i que se celebrarà el pròxim 27 de novembre a Annapolis, Maryland.

Fonts oficials a Jerusalem i a Ramal·la han confirmat que el primer ministre israelià, Ehud Olmert, i el president palestí, Mahmud Abbas, ja han rebut les esmentades invitacions. La llista d'invitats conformats també inclouen a països de majoria musulmana com Algèria, Bahrain, Egipte, Jordània, Marroc, Qatar, l'Aràbia Saudita, Sudan, Síria, Tunis, Iemen, Kuwait, Iraq, Líbia, Mauritània, Oman i la Unió dels Emirats Àrabs.

El Quartet serà present a Annapolis a través de l'ONU -representada per Ban Ki-moon-, la UE -probablement representada per l'Alt Representant de la Unió Europea per a la Política Exterior i de Seguretat Comuna, Javier Solana, la comissària europea de Relacions Exteriors i Política de Veïnatge, Benita Ferrero-Waldner, i el ministre d'Afers Estrangers portuguès, Luis Amado, el país del qual presideix ara la UE- i Rússia -probablement representada pel ministre d'Afers Estrangers, Serguei Lavrov-. També hi anirà l'enviat especial per al Pròxim Orient, Tony Blair.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.