Política

Barack Obama obté la majoria de delegats malgrat perdre a Kentucky

Primàries EUA

Barack Obama ha aconseguit aquest dimarts a la nit la majoria dels delegats electes, que fan que la seva proclamació com a candidat presidencial demòcrata sigui pràcticament un fet. El senador per Illinois ha guanyat les primàries d'Oregon, mentre que Hillary Clinton ha vençut àmpliament a Kentucky.

Tot i que Obama encara no té els 2.025 delegats necessaris per adjudicar-se la candidatura presidencial del partit, sí que ha obtingut la majoria amb el suport de 1.627 dels 3.253 delegats existents, suficient per obtenir la candidatura.

D'aquesta manera, el senador per Illinois es converteix en el primer afroamericà en la història dels Estats Units que té possibilitats d'arribar a la Casa Blanca. Tot i això, Hillary no vol tirar la tovallola i insisteix que lluitarà fins al final. De fet, vol aconseguir el suport dels superdelegats (alcaldes, governadors i càrrecs electes importants) abans de renunciar a la carrera per la candidatura presidencial del partit.

Per la seva banda, Obama no canta victòria perquè li interessa també aconseguir el màxim suport dels superdelegats i també incorporar a la seva campanya part de l'equip de Hillary Clinton, una manera d'intentar mantenir la unitat del partit demòcrata.

Les últimes primàries del partit demòcrata se celebraran el dia 1 de juny a Puerto Rico i el dia 3 a Dakota i Montana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.