Política

Uribe denunciarà Chávez davant el Tribunal Penal Internacional

El president de Colòmbia, Álvaro Uribe, ha anunciat que denunciarà davant la Tribunal Penal Internacional (CPI), al seu col·lega de Veneçuela, Hugo Chávez, per patrocinar el terrorisme.

"Colòmbia es proposa, davant el Tribunal Penal Internacional, denunciar Hugo Chávez, president de Veneçuela, per promocionar i finançar genocides", ha dit Uribe als periodistes després de visitar l'excongressista Gloria Polanco, que va estar més de sis anys segrestada per les FARC i va ser alliberada dimecres passat.

L'anunci d'Uribe es produeix quan les relacions del seu país amb Veneçuela i l'Equador travessen una crisi diplomàtica greu derivada d'una operació militar colombiana, dissabte passat, en territori equatorià, en què va morir Raúl Reyes, alies de Luis Eduardo Devia, número dos de les FARC. Reyes, a més, era considerat el portaveu internacional de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).

Expulsar el terrorisme
Uribe també ha afirmat que els seus compatriotes estan "ferms contra el terrorisme i els seus promotors", perquè Colòmbia "pugui expulsar d'una vegada per sempre aquest malson del terrorisme i els seus patrocinadors".

Nosaltres, ha subratllat, "necessitem solidaritats actives contra el terrorisme, com ho indica la Carta de les Nacions Unides i totes les resolucions complementàries".

Dilluns, el govern d'Uribe va dir que estava disposat a demanar a l'Organització d'Estats Americans (OEA) que investigui una presumpta donació del govern de Veneçuela a les FARC de 300 milions de dòlars, així com una dotació d'armes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.