Política

El PSC lamenta la poca ambició dels pressupostos de Salellas

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, considera que el govern no fa front als principals reptes de Girona

El grup municipal PSC - Girona pel Canvi lamenta en un comunicat la poca ambició i el caràcter continuista dels primers pressupostos que proposa el tripartit de Salellas. “No podem votar a favor dels pressupostos perquè no compartim ni el fons ni les formes. Tant la comunicació com la presentació han estat completament decebedores”, exposa la portaveu del grup municipal Sílvia Paneque.

“Van vendre que aquest govern del tripartit representava el canvi i que les seves polítiques així ho demostrarien. El seu compromís anava acompanyat d’un acord amb seixanta-quatre punts que s’haurien de veure reflectits sobre el pressupost”, recorda la regidora Bea Esporrín.

Paneque també destaca desequilibris significatius: “Si estudiem les inversions, veiem que en habitatge ja han fet curt en 100.000 euros i només n’hi consten 900.000 en comptes del milió que havia promès el govern; en accessibilitat, s’han deixat gairebé 700.000 euros i n’hi ha 308.000 en comptes del milió que s’havia pactat; i en esports i educació en falten més de 800.000: en comptes de 500.000 euros per esports i 500.000 més per educació, n’hi ha 187.000 per invertir en equipaments educatius i esportius”.

El grup municipal PSC - Girona pel Canvi lamenta també que no consti cap previsió econòmica per fer front a la sequera. Tampoc no hi ha suplements per a partides ja existents, com la del projecte 4 rius i una sèquia, o inversions a la Devesa o les Pedreres.

Segons el grup, Girona es troba davant la proposta d’inversions menys ambiciosa de la història democràtica de l’Ajuntament de Girona. “És desesperançador que el govern més car de la història sigui també el menys ambiciós que ha conegut la Girona democràtica. Com podem veure, a Girona pel que fa a les inversions no som una ciutat de primera” apunta la regidora Bea Esporrín. “No compartim la pujada de taxes. El govern reconeix que té quaranta milions al banc que donen un interès del 3,5% i pronostica que durant l’any que ve hi haurà vint-i-quatre milions més aturats. I tampoc compartim la seva política de recursos humans: que la plantilla només s’ampliï en 4 treballadors i que no augmentin el nombre d’efectius de la policia no és comprensible”, també remarca Esporrín.

El comunicat segueix dient que són uns pressupostos que expressen falta d’ambició i una escassa voluntat d’innovació si es comparen amb els pressupostos d’altres municipis i amb les dades històriques de l’Ajuntament de Girona. “Creiem en polítiques d’esquerres que promoguin la igualtat de drets i millorin la nostra ciutat per fer-la més amable, dinàmica, sostenible i verda. Ja han allargat la mà en més d’una ocasió i que si necessiten suport, especialment en habitatge social, el tindran”, conclou Sílvia Paneque.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona