Política

A Salamanca encara queden papers

Els grups parlamentaris de CiU, ERC i ICV demanen al ministre de Cultura la restitució dels documents pendents

Els grups parlamentaris de CiU, ERC i ICV al Congrés dels Diputats han demanat la compareixença urgent del nou ministre de Cultura, César Antonio Molina, al Congrés perquè garanteixi que complirà la llei de l'arxiu de Salamanca i concreti quan ultimarà la restitució a la Generalitat de Catalunya dels documents pendents de devolució que van ser confiscats durant la Guerra Civil i que estan custodiats en aquest Arxiu, ja que encara no s'han retornat íntegrament aquests documents en contra del que estableix la llei.

Per a això, CiU, ERC i ICV han registrat avui una sol·licitud de convocatòria de la Diputació Permanent del Congrés dels Diputats, que han subscrit conjuntament, perquè possibiliti la compareixença en període extraordinari del recent nomenat ministre de Cultura en Comissió.

Incumpliment de la llei
El Portaveu de Cultura de CiU, Jordi Vilajoana, justifica la necessitat que se celebri com més aviat millor la compareixença del nou ministre de Cultura perquè concreti i garanteixi que "es compliran els terminis establerts per llei per a la devolució dels citats documents a la Generalitat de Catalunya", amb l'objectiu que es procedeixi a "la seva restitució com més aviat", ja que "encara hi ha documentació pendent de devolució a particulars, entitats privades i ajuntaments".

A més Vilajoana ha recordat que CiU va defensar la devolució d'aquests documents pendents en una proposta de resolució en el Debat de política general que no es va aprovar perquè van votar en contra PSOE i PP.

De la mateixa manera, el portaveu d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha recordat que els diputats del PSC a Madrid van votar la setmana passada "en contra d'una resolució d'Esquerra que demanava que es complís la llei, que retornessin als seus legítims propietaris els dos milions de documents que segueixen a la ciutat castellana".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona