Mas acusa Montilla de «visió pobra i estreta» pel seu rebuig a centrar el debat de les europees en Catalunya

El líder de CiU, Artur Mas, va censurar al president José Montilla per la seva petició de no traslladar a Europa els problemes interns de Catalunya. El cap de l'oposició va criticar la «visió estreta i pobra» de Montilla ja que deixa el país en una «posició secundària» en el debat polític. Aquest creuament de declaracions és ja la primera polèmica de la llarga campanya de les europees.

El primer secretari del PSC, José Montilla, va assegurar dissabte que el seu partit no afronta en clau catalana les eleccions europees, i va retreure a CiU i ERC que estiguin «obsessionats» només per «traslladar a Europa els seus problemes» en lloc de prioritzar la construcció de la Unió. Mas, però, va respondre: «Quan anem a Europa no només defensarem Catalunya, però sobretot Catalunya.» ja que, segons el seu parer, «una nació com la nostra es defensa a Madrid o a Brussel·les, i on calgui».

El candidat d'ERC al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, també va criticar ahir des de Bunyola (Mallorca) les paraules de Montilla i va dir que ell anirà al Parlament Europeu «a defensar Europa» però que això significa «defensar també els Països Catalans i l'euroregió perquè els Països Catalans formen part d'Europa».

ERC i CiU busquen aliats

CiU va anunciar ahir que les negociacions per a la candidatura europea amb Coalició Canària i el Partit Andalusista avancen a bon ritme. Mentrestant, els republicans van confirmar ahir un nou acord amb els Verds-Confederació Ecologista per sumar-se a la candidatura conjunta amb BNG, Aralar i EA. L'actual eurodiputat d'aquest partit, el valencià David Hammerstein, es va presentar a les darreres europees com a independent a les llistes del PSOE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona