Política

POLÍTICA

Acord del govern i la CUP pel pressupost de La Seu d’Urgell

Els comptes s’han d’aprovar en el ple del 28 de desembre i pugen a gairebé 28 milions d’euros

La gestió pública de la futura residència de la gent gran i la incorporació de l’hospital comarcal a l’ICS, clau en el pacte

Compromís X La Seu, que governa en minoria a La seu d’Urgell ha acordat els pressupostos municipals de 2024 amb els dos regidors de la CUP, a l’oposició, segons recull l’ACN. Els comptes s’han d’aprovar en el ple del 28 de desembre i pugen a gairebé 28 milions d’euros, dels quals 13 formen part del capítol d’inversions. El pacte entre totes dues formacions contempla treballar per a què la futura residència per a la gent gran sigui de gestió pública, ja sigui per part de la Generalitat o municipal. També es vol aconseguir que el futur hospital comarcal s’incorpori a l’Institut Català de la Salut o, si més no, que el gestioni una empresa pública del Pirineu. Finalment, s’ha acordat destinar una partida de 500.000 euros per a habitatge públic.

En la partida d’inversions la més important correspon al futur edifici que acollirà els estudis d’INEFC-Pirineus. Així, dels 10 milions pressupostats, 8 els aporta la Generalitat i la Diputació de Lleida a parts iguals i la resta anirà a càrrec de fons propis de l’ajuntament. L’alcalde de la Seu d’Urgell, Joan Barrera, ha destacat que l’acord de pressupostos suposa “una nova manera de fer, una nova etapa a l’ajuntament i a la ciutat” i ha assegurat que s’ha apostat per tirar endavant “polítiques marcades a nivell social”. Per la seva banda, Bernat Lavaquiol, regidor de la CUP ha afirmat que han treballat per “fer tendir cap a l’esquerra” els pressupostos i ha explicat que els preocupava que la residència acabés sent de gestió privada. Pel que fa al futur hospital, creuen que la gestió no hauria d’anar a càrrec de l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris, pel pes que aquesta té en la gestió de diversos centres de Lleida.

D’altra banda, des del grup municipal de Junts per la Seu han lamentat que l’equip de govern hagi trencat les negociacions del pressupost. A través d’un comunicat, han assegurat que es “desaprofita una bona oportunitat per un pacte transversal i àmpliament representatiu” que aplegués, com a mínim, 12 regidors de 17. “Un pressupost avalat pel govern i, com a mínim, pel primer partit de l’oposició hauria estat una bona notícia per a la ciutat”, han defensat des de la formació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia