Política

Unió tem que el PSC deixi Catalunya en l'estacada i s'alineï amb el PSOE

Política

El secretari general d'UDC i portaveu adjunt de CiU al Parlament, Josep Maria Pelegrí, ha exigit avui al govern de la Generalitat, i més en concret al PSC, que quan negociï amb el Govern espanyol el nou sistema de finançament de Catalunya "no s'aixequi de la taula" perquè li ho ordeni el PSOE.

En la primera jornada de l'Escola d'Estiu d'Unió, a S'Agaró (Baix Empordà), Pelegrí ha assegurat que "CiU treballa amb el PSC i vol un nou sistema de finançament que millori l'actual, com diu l'Estatut".
"Volem un pacte amb el govern de la Generalitat per fer un nou front comú davant del Govern de l'Estat. Unió sempre ha estat pactista, som una força política que està pel consens. És un tema estructural per al país. Unió i CiU han d'estar per defensar el país", ha subratllat Pelegrí.

"Donem suport al govern de la Generalitat per defensar el que diu l'Estatut i li demanem que no s'aixequi de la taula quan estiguin parlant de finançament perquè el PSOE li doni instruccions, perquè els imposi un sistema", ha afegit.

Després que el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, prometés ahir al congrés del PSC que el Govern "complirà amb les previsions estatutàries en matèria de finançament autonòmic", avui Pelegrí ha demanat als dirigents socialistes que no vinguin més a Catalunya a "prometre". "Només demanem que compleixin una llei orgànica que ells mateixos van votar. No volem favors del Govern", ha apuntat.

Capacitat camaleònica
D'altra banda, respecte a la voluntat del PSC de representar la "centralitat" política a Catalunya, ha considerat "sorprenent la capacitat camaleònica dels socialistes". "Ara resulta que volen ocupar la centralitat. S'han inflat dient que són un govern d'esquerres. Si volen anar cap a la centralitat, benvinguts, nosaltres ja estem des de 1931", ha proclamat Pelegrí en al·lusió a l'any de fundació d'Unió.

Per a Pelegrí, "el progressisme de les esquerres no existeix. És fals. Si volen venir al centre haurien de fer canvis en la seva estratègia social, econòmica i en el seu intervencionisme".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

El Suprem rebutja amnistiar Puigdemont per malversació i manté l’ordre de detenció

barcelona

L’exalcaldessa de Figueres pendent de judici arran de l’1-O demana l’amnistia

figueres
política

Pedro Sánchez insta ERC a un acord “transversal” per investir Illa

barcelona
estats units

La família de Biden l’anima a continuar en la cursa presidencial

barcelona
judicial

El jutge del cas Volhov presumeix de tombar l’amnistia: “Al govern li queden dos telenotícies”

barcelona
Unió Europea

Tornar a fer gran Europa

Brussel·les
Josep Quesada i Tornero
Alcalde de Cardedeu (PSC)

“Hi ha un incivisme important i encareix la taxa d’escombraries”

Cardedeu
Joan Masferrer i Sala
Cap de l’oposició de Cardedeu (ERC)

“El porta a porta s’havia de fer [...], però també genera remor”

Cardedeu

Cardedeu, per a les famílies

Cardedeu