Política

El president d'Extremadura creu que Montilla ha posat el seu "granet de sorra" per al 'cafè per a tothom'

El president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, habitualment bel·ligerant amb Catalunya, s'ha mostrat conciliador després del sopar de barons socialistes a la Moncloa: ha assegurat que en la trobada no hi va haver cap front contra el president català perquè José Montilla va posar "el seu granet de sorra" per un acord pacte de finançament que satisfaci totes les comunitats autònomes. "No es tracta d'anar contra Catalunya, sinó de trobar entre tots la millor manera de sentir-nos iguals", ha puntualitzat aquest dijous al matí al programa Desayunos de Televisión Española.

En la trobada, encapçalada pel president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, Montilla va reivindicar el dret de Catalunya a negociar el finançament bilateralment amb l'Estat, però per Fernández Vara aquest aspecte metodològic no té importància, ja que els altres presidents autonòmics també ho faran i que finalment caldrà l'acord del Consell de Política Fiscal i Financera. Pel president extremeny, la qüestió no és qui negocia sinó si es creen models diferents de finançament.

També el president andalús i del PSOE, Manuel Chaves, el baró amb més poder del partit, s'ha mostrat disposat a l'acord amb l'argument que "no hi ha cap incompatibilitat entre el diàleg bilateral entre les comunitats autònomes i el govern [espanyol] i la negociació multilateral".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.