Política

Solbes creu que "no és exactament cert" que el finançament català estigui "sobrevalorat" però assegura que "dóna idees útils"

ESTAT ESPANYOL

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, creu que "no és exactament cert" que Catalunya rebi un finançament per sobre de les seves necessitats tot i que aquesta és la idea que es percep des de Madrid.

El vicepresident econòmic considera que el sistema de finançament que recull l'Estatut i que diverses comunitats autònomes "han copiat", "dóna idees útils", com un element clau que per Solbes ha de ser la població a efectes de prestació de serveis socials bàsics com l'educació i sanitat.

Solbes sosté que el finançament autonòmic s'ha de consensuar "amb calma" i que necessita d'un pacte polític que indefectiblement portarà a que a "l'Estat li costarà més diners del que l'Estat vol que li costi" perquè al final es resol "d'aquesta manera". Pel que fa al concert econòmic basc, Solbes no és partidari d'eliminar-lo però si considera que el més just seria que els diferents models de l'Estat tinguessin un "resultat equivalent".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.