Política

POLÍTICA

La Seu d’Urgell tira endavant amb el pressupost gràcies al suport d’ERC i la CUP

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dimarts els pressupostos municipals de 2024, segons recull l’ACN. Els comptes han rebut el vot a favor dels tres regidors d’ERC, que se sumen als vuit de Compromís X La Seu, que governa amb minoria, i els dos de la CUP amb qui havien arribat a un acord a finals de desembre. Mentre, els quatre representants de Junts per la Seu hi han votat en contra. El ple s’ha celebrat aquest dimarts, després que el 28 de desembre passat quedés ajornat perquè dos dels grups de l’oposició (ERC i Junts) al·leguessin que no tenien la proposta definitiva que se sotmetia a debat i aprovació. Els comptes incorporen, entre d’altres, una partida per rehabilitar l’edifici dels antics jutjats per ubicar-hi el Centre de Formació d’Adults.

Els comptes pugen a gairebé 28 milions d’euros, dels quals 13 formen part del capítol d’inversions en el qual destaquen, entre d’altres, treballar per a què la futura residència per a la gent gran sigui de gestió pública i que el futur hospital comarcal s’incorpori a l’Institut Català de la Salut o, si més no, que el gestioni una empresa pública del Pirineu. Punts pactats directament amb la CUP. En la partida d’inversions la més important correspon al futur edifici que acollirà els estudis d’INEFC-Pirineus. Així, dels 10 milions pressupostats, 8 els aporta la Generalitat i la Diputació de Lleida a parts iguals i la resta anirà a càrrec de fons propis de l’ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia