Política

La Rioja recorrerà davant el Constitucional el "privilegi" inclòs per a Catalunya en els Pressupostos del 2008

El president de la comunitat, Sanz Alonso, apel·la a "la igualtat entre els territoris i els ciutadans, visquin on visquin"

En un moment en què a Catalunya es viu a flor de pell el debat sobre les inversions de l'Estat, amb xifres concretes que indiquen un dèficit evident respecte a altres comunitats de l'Estat, el Govern de La Rioja anuncia que recorrerà al Tribunal Constitucional (TC) el que creu un "privilegi" per a Catalunya i una "discriminació" per a la resta de les comunitats autònomes en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2008. La Rioja apel·la a "la igualtat entre els territoris i els ciutadans, visquin on visquin".
Així s'ha expressat el president de La Rioja, Pedro Sanz Alonso, en al·lusió a les esmenes plantejades per ERC, PSC i IU-ICV al projecte de llei de PGE 2008, en què es demana que els diners pressupostat pel Govern central per invertir a Catalunya que no s'executi es traspassi a la Generalitat catalana.

Sanz Alonso ha insistit que els serveis jurídics del govern de la Rioja estudien aquestes dues esmenes i, en cas que s'aprovin, el que creu que passarà, es plantejarà un recurs d'inconstitucionalitat en entendre que ha de garantir-se "la igualtat entre els territoris i els ciutadans, visquin on visquin".

Ha afegit que està d'acord amb el fet que la partida pressupostària que el Govern central no executi en un territori, siguin les pròpies comunitats autònomes afectades les que puguin fer-ho, però no comparteix que aquesta mesura s'apliqui només a Catalunya i no a la resta de les regions.

Les seves dades indiquen que a La Rioja, l'Estat, del que va pressupostar en els exercicis 2005, 2006 i 2007, no va executar inversions per 150 milions d'euros.

Sanz Alonso s'ha preguntat per què aquest "tracte de favor" cap a la comunitat catalana: "per residir a Catalunya? -ha dit-, per tenir un acord per mantenir en el poder el senyor Zapatero?".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden reitera el compromís de l’OTAN amb Ucraïna, en el 75è aniversari de l’organització

BARCELONA
guerra a gaza

Almenys 29 morts en un atac israelià contra una escola a Khan Yunis

barcelona
ESTATS UNITS

L'OTAN promet a la indústria militar més contractes a llarg termini

barcelona
política

Moya declara que no va autoritzar el cartell contra els Maragall

barcelona
estats units

El consell editorial del NYT demana als demòcrates que abandonin Biden

barcelona
guerra a gaza

Israel negocia construir a la frontera amb Gaza una barrera subterrània

barcelona
Rússia

Un tribunal rus ordena l’arrest en absència de la vídua de Navalni

Barcelona
estat espanyol

El TS rebutja suspendre l’acord de la JEC contra el CIS per la seva ‘enquesta flaix’

barcelona
política

La CUP defensaria un ple d’investidura de Puigdemont però no hi ha parlat per votar-lo

barcelona