Política

Dos detinguts a Errenteria en una segona fase de l'operació contra la 'kale borroka' a Guipúscoa

País Basc

La Policia Nacional ha detingut aquesta matinada a Errenteria dues persones dins de la segona fase de l'operació contra la kale borroka iniciada divendres passat a Guipúscoa, segons han informat fonts de la lluita antiterrorista. Els deu presumptes membres de la kale borroka detinguts divendres en diverses localitats de Guipúscoa passaran aquest dimarts a disposició del jutge d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, Fernando Grande-Marlaska, que els prendrà declaració i després decidirà el seu possible ingrés a la presó.

L'operació d'aquesta matinada contra la kale borroka és la setena que porta a terme la Policia Nacional al País Basc i Navarra des del juliol del 2007, amb un saldo total de 71 detinguts.

De la mateixa manera que els deu detinguts divendres passat a la matinada, en la primera fase de l'operació, els detinguts haurien comès actes de violència al carrer en el triangle que uneix les localitats d'Errenteria, Oiartzun i Lezo des del 2005. Els arrestos han anat acompanyats de nombrosos registres, entre els quals els habitatges dels detinguts.

Precisament avui declararan davant del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska els deu detinguts divendres passat en la primera fase d'aquesta operació contra la kale borroka a Guipúscoa. Amb aquests arrestos, la Policia Nacional va donar per desarticulat un grup de suport a l'organització terrorista ETA.

Durant un dels registres domiciliaris practicats en aquesta primera fase, a la localitat d'Arrasate, es va detenir per "atemptat, resistència i desobediència" tres persones més, que seran posades a disposició judicial del jutjat de guàrdia quan finalitzi l'atestat que es tramita.

L'operació va ser portada a terme per la brigada d'informació de la comissaria provincial de Guipúscoa del Cos Nacional de Policia, amb l'autorització del jutjat central d'instrucció núm. 3 de l'Audiència Nacional, i en col·laboració amb les brigades provincials d'informació de Vitòria i Bilbao.

Segons va indicar el ministeri de l'Interior en un comunicat, el grup desarticulat tenia com a missió la realització d'atemptats mitjançant la confecció i presentació d'artefactes explosius i incendiaris contra els cossos i forces de seguretat, edificis oficials, seus de partits polítics, entitats bancàries i d'estalvi, estacions i unitats de ferrocarril, transports públics i mobiliari urbà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona