Política

Alliberats els 2 catalans i el menorquí que encara estaven retinguts al Txad

L'advocat dels dos catalans i el menorquí que estan detinguts al Txad, Jean Bernard Padaré, ha confirmat que s'ha signat ja l'ordre de llibertat: estan "totalment" lliures.

D'acord amb els procediments anunciats prèviament, se suposa que els tres retinguts han de passar pel Palau de Justícia per signar els documents sobre el seu alliberament.

Està previst que l'avió que trasllada el secretari espanyol d'Afers Estrangers, Bernardino León, arribi en breu a N'Djamena per endur-se els tres tripulants del vol de Girjet. Són el pilot Agustín Rey, el copilot Sergio Muñoz i l'auxiliar de vol Daniel González.

Van ser arrestats el 25 d'octubre passat quan va quedar frustrat l'intent de trasllat a França dels nens que va ser organitzat per l'ONG L'Arca de Zoè.

Van quedar detinguts els set tripulants de l'avió, els sis representants francesos de l'organització i tres periodistes, també francesos. Les hostesses i els tres periodistes van tornar a Europa diumenge passat. Els sis francesos de l'ONG figuren com els principals responsables i els únics acusats de rapte de menors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.