Política

Cabrera exigeix a la Generalitat que executi la tercera hora de castellà

Educació

La ministra d'Educació, Mercedes Cabrera, espera que a Catalunya s'imparteixi la tercera hora de castellà a l'educació primària i va alertar que si no és així és "obligació del ministeri exigir" que es compleixi, tal com preveu el decret del govern espanyol d'ensenyaments mínims a l'educació primària.

D'aquesta manera, Cabrera sortia al pas a les instruccions de la conselleria d'Educació, que ha ajornat fins a finals dels curs 2008-2009 el termini perquè les escoles presentin els projectes lingüístics que ineludiblement hauran de fer constar la tercera hora setmanal en llengua castellana, com marca el decret del govern espanyol. La conselleria intenta guanyar temps i força jurídica amb l'aprovació de la llei d'educació de Catalunya, que entrarà en vigor l'any que ve i que dóna autonomia curricular a cada centre.

El departament que dirigeix Ernest Maragall, però, preveu que unes 200 escoles que ja van entregar els projectes lingüístics hauran de complir el decret del govern espanyol el pròxim curs, en contra del que s'havia pactat amb ERC, que consistia a ajornar un any la instrucció que havia enviat a finals del mes d'abril a les escoles demanant que s'apliqués la tercera hora de castellà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.