Política

Dotze dels detinguts per terrorisme islamista declaren a l'Audiència Nacional

La Guàrdia Civil ha posat en llibertat dos dels 14 detinguts dissabte a Barcelona per la seva presumpta vinculació amb xarxes de terrorisme islamista. Tot i que els acusen de preparar un atemptat i se'ls van trobar alguns rellotges per ser utilitzats com a temporitzadors, els investigadors creuen que encara no tenien cap objectiu triat i que no tenien cap substància explosiva per ella mateixa.

Després de dos dies i mig de detenció i d'interrogatoris a la direcció general de la Guàrdia Civil, a Madrid, dos dels arrestats van ser posats en llibertat aquest dimarts a la nit. Els 12 detinguts restants han estat traslladats aquest matí a l'Audiència Nacional, on els està interrogant el titular del jutjat d'instrucció número 2, Ismael Moreno, que estava de guàrdia quan es va fer l'operació, executada per la Guàrdia Civil i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI).

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha comparegut aquest dimecres davant la comissió de matèries secretes del Parlament per informar de les detencions de dissabte i demanar als partits que no generin alarmisme. També ha ratificat que no hi ha cap "niu d'islamistes" a Catalunya.

Tot i que la sessió ha estat a porta tancada, ha transcendit que els grups de l'oposició li han retret que no té tota la informació sobre el cas perquè les competències sobre terrorisme són de l'Estat. El conseller ha assegurat que va estar informat en tot moment i ha assegurat que els mitjans de comunicació han exagerat els fets amb detalls no confirmats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona