Política

orient mitjà

Israel s’acarnissa a Khan Yunis

Els bombardejos israelians causen més de dos-cents morts a la principal ciutat del sud de la Franja de Gaza

Israel està bombardejant aquest dimecres Khan Yunis, al sud de la Franja de Gaza, al mateix temps que ha exigit als residents d’alguns sectors de la ciutat que marxin tot i no tenir un lloc on anar. El director de l’Agència de l’ONU per als Refugiats Palestins, Thomas White, ha informat aquest dimecres d’un atac a primera hora de la tarda a un centre de refugiats a Khan Yunis. L’atac ha causat almenys nou morts i 75 ferits.

Hores abans, el foc israelià ja havia causat desenes de víctimes mortals. Més de 200 des de dimarts a la tarda, quan l’exèrcit va donar per completat el setge sobre la ciutat, segons dades facilitades pel govern de l’enclavament palestí, controlat per Hamàs.

Des de l’inici de la guerra, el 7 d’octubre passat, 25.700 palestins han mort a la Franja i 63.740 més han resultat ferits, mentre que unes 8.000 persones es troben desaparegudes sota la runa, segons les xifres difoses pel Ministeri de Sanitat de Gaza.

L’intens foc a Khan Yunis, on l’exèrcit israelià s’està acarnissant, està afectant els hospitals i altres instal·lacions sanitàries, que també estan sent atacades i que podrien veure’s obligats a tancar per les ordres d’evacuació, segons ha advertit aquest dimecres les Nacions Unides.

La intensificació de les operacions sobre Khan Yunis i el seu camp de refugiats, que ha estat confirmada per l’exèrcit israelià, es produeix en un moment en el qual Qatar i Egipte, que exerceixen de mediadors internacionals en el conflicte, intenten que Israel i Hamàs acordin una nova treva per intercanviar ostatges per presos palestins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.