Política

Tres morts a Kenya en nous enfrontaments

Tres morts i nombrosos ferits és el resultat oficial dels enfrontaments de la policia kenyana amb els participants en les revoltes en contra del president Mwai Kibaki, que es van tornar a reproduir ahir a tot el país. Tot i haver estat prohibides les manifestacions, el Moviment Democràtic Taronja (ODM) va fer una crida per iniciar ahir mateix tres dies de protestes.

“Un home va resultar mort d’un tret a l’esquena mentre la policia intentava dispersar un miler de joves que es reagrupaven per continuar les protestes”, va declarar un alt responsable de la policia a Kisumu, que va demanar l’anonimat. “Molts altres han resultat ferits”, va afegir. Un dels ferits va morir ahir al migdia a causa de les greus ferides i un càmera de Reuters va veure un cos amb trets estès a terra. La policia també va dispersar centenars de manifestants a Eldoret, a la Vall del Rift, una de les àrees més castigades per la violència.

A Nairobi, tres partidaris de l’oposició van resultar ferits de bala per la policia. L’ODM de Raila Odinga, que va aconseguir oficialment el segon lloc a les eleccions presidencials del 27 de desembre, ha fet una crida a la població a manifestar-se arreu del país des d’ahir dimecres fins demà, per tal de protestar contra el resultat de les eleccions, que consideren fraudulentes. El ministre d’Exteriors, Moses Wetangula, ha fet una crida a l’oposició perquè retiri del carrer les protestes i les porti al Parlament.

Kenya travessa una greu crisi política després de les eleccions del 27 de desembre, amb almenys 700 morts i unes 250.000 persones desplaçades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.