Política

PSOE diu que el plantejament de Mas cal situar-lo dins del context preelectoral

El portaveu del PSOE Diego López Garrido ha destacat les "bones relacions" que durant la legislatura han mantingut amb el grup català

El portaveu del PSOE al Congrés, Diego López Garrido, ha afirmat que els plantejaments exposats pel secretari general de Convergència, Artur Mas, són "expressions verbals" que cal entendre dins del context preelectoral.
En roda de premsa a la Cambra Baixa, López Garrido ha assenyalat que les declaracions del dirigent de Convergència cal situar-les dins de la contesa electoral on CiU "vol tenir un determinat protagonisme i a més combatre (...) contra altres forces polítiques catalanes que li disputen lícitament els espais electorals".

Mas va plantejar ahir el "dret a decidir" de Catalunya com una de les bases per a la refundació del catalanisme i superar la "situació de dependència" respecte a Espanya.

López Garrido ha afegit que davant aquestes "expressions merament verbals" hi ha "realitats polítiques a Espanya i això és el més rellevant per als ciutadans i ciutadanes".

Preguntat per si els plantejaments de Mas poden afectar les relacions parlamentàries de totes dues formacions, López Garrido ha assenyalat que no creu que CiU sigui avui un partit diferent al que era abans d'ahir.

En la mateixa línia, el portaveu del PSOE ha destacat les "bones relacions" que durant la legislatura han mantingut amb el grup català i els acords importants als quals han arribat. "Crec que això seguirà sent així", ha afegit López Garrido, per a qui Mas no ha posat en qüestió ni la Constitució ni els procediments per aprovar les lleis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.