Política

Otegi, detingut a Sant Sebastià després que el Suprem hagi confirmat la condemna de 15 mesos de presó

El líder de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha estat detingut aquest matí i traslladat a la presó de Sant Sebastià després que el Tribunal Suprem hagi confirmat la sentència de 15 mesos de presó i 7 anys d'inhabilitació imposada per l'Audiència per fer enaltir a ETA en l'homenatge al dirigente etarra José Miguel Beñarain, Argala, l'any 2003.

Otegi ha estat detingut per la policia minuts abans de les 12h quan es dirigia cap a un hotel de Sant Sebastià per fer una roda de premsa davant els mitjans de comunicació. La policia ha portat Otegi a una caserna i cap a la 13h l'ha traslladat a la presó de Martutene, al costat de Sant Sebastià.

La sentència feta pública avui afirma textualment "no hi ha lloc al recurs de casació per crebantament de forma i infracció de llei de precepte constitucional dirigit per Arnaldo Otegi". Aquesta decisió ha estat comunicada per fax a l'Audiència Nacional cap a les 11.30h, moment en què s'ha ordenat la immediata detenció del dirigent abertzale i el seu ingrés a la presó. La sentència completa es farà pública en els pròxims dies.

Reacció de Batasuna
El dirigent de Batasuna Pernando Barrena ha assegurat que la detenció d'Arnaldo Otegi és "un fet de màxima gravetat" i suposa l'arrest d'un "interlocutor principal" de l'esquerra abertzale. A més, després de censurar l'aplicació "d'una política penitenciària basada en la venjança pura i dura", ha reafirmat la intenció de l'esquerra abertzale de seguir treballant per aconseguir un "acord polític que sigui la base per a la solució del conflicte".

Barrena ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa al costat del també dirigent abertzale Joseba Álvarez en el mateix hotel de Sant Sebastià on Otegi havia de celebrar la roda de premsa abans de ser detingut.

Per Barrena, la detenció d'Otegi és "un element més de la fotografia de l'agressió permanent" per part del govern del PSOE des de l'inici de l'altro el foc. El dirigent de Batasuna s'ha preguntat com es pot pensar que el govern espanyol té "alguna voluntat" d'aconseguir "un escenari diferent" quan, per "ordre" de l'Executiu, es deté "un dels principals interlocutors" de l'esquerra abertzale a qui el propi president Zapatero va qualificar "d'home de pau" i "interlocutor necessari".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.