Política

El PSOE es va reunir 25 vegades amb Batasuna abans de la treva d'ETA, segons 'Gara'

El PSOE va mantenir unes 25 reunions amb Batasuna abans de l'alto al foc d'ETA, segons publica avui el diari Gara, que assegura que els socialistes van assumir que en el País Basc existeix un "conflicte polític".

Gara explica que l'octubre passat prop "de Loiola" es van reunir representants de l'esquerra abertzale (Arnaldo Otegi, Rufi Etxebarria i Olatz Dañobeitia), del PSOE (Jesús Eguiguren i Rodolfo Ares) i del PNB (Josu Jon Imaz i Iñigo Urkullu) per debatre "les tres qüestions centrals" del conflicte: "el reconeixement d'Euskal Herria, el dret a decidir i la territorialitat". En aquella ocasió "no hi va haver acord i amb això es va obrir un bloqueig incert que s'ha allargat fins a l'actualitat", segons el diari.

La vicepresidenta del govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, no ha volgut comentar la notícia publicada assegurant que mai fa referències a informacions d'una organització il·legalitzada i que per això considera que "aquesta informació per mi no existeix".

El diari Gara ha anunciat que a partir d'ara i en els pròxims dies farà un repàs "des de les primeres reunions de Durango fa set anys fins el frustrat conclave de Loiola".

El diari afirma que "l'embrió" del procés va sorgir a finals de 1999, "i les reunions es van desenvolupar de forma ininterrompuda des del 2001 fins el 2004". "Abans de l'alto al foc les dues parts havien creuat impressions i propostes en una mateixa taula en poc menys que en 25 ocasions", assegura Gaza.

La decisió de mantenir la il·legalització en les pròxims eleccions ha estat rebuda per l'esquerra abertzale com "un tercer no la seva proposta d'acord polític que resoldria definitivament el conflicte".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.