Política

L'assassí de Finlàndia patia 'bullying'

Crítiques dels mitjans de comunicació locals a l'actuació de la policia

L'assassí de Finlàndia, Pekka Eric Auvinen, que dimecres passat va matar vuit persones, era un molt bon estudiant i llegia Nietzche. L'autor dels crims, fill d'una família considerada "normal" per la policia, comptava entre els seus ídols la figura Adolf Hitler.

Segons s'ha pogut saber, tot i que aquest noi de 18 anys patia 'bullying' (assetjament escolar) es creu que va disparar indiscriminadament, sense buscar víctimes concretes.

La policia ha informat que després de matar la directora, la infermera i sis estudiants, l'autor de la massacre va intentar calar foc a l'edifici, on hi havia encara uns 500 estudiants.

Crítiques a la policia
En opinió d'alguns mitjans de comunicació locals, la Policia finlandesa va ser especialment negligent a l'hora d'informar sobre què havia succeït i sobre el número de víctimes del tràgic succés. "Els ciutadans tenien i tenen el dret a estar informats. Però aquesta demanda d'informació no va ser atesa per la Policia, sinó pel doctor en cap de l'hospital de Töölö, Eero Hirvensalo, i pels responsables municipals de Tuusula", ha explicat un periodista de l'agència finlandesa STT.

Segons la versió policial, la primera patrulla va arribar a l'institut Jokela a les 11.55 del migdia hora local (09.55 GMT), uns 11e minuts després de rebre la trucada d'un alumne demanant auxili. En apropar-se a l'edifici de l'institut, l'autor de la massacre va disparar dues vegades als policies des d'uns 45 metres, sense causar ferits.

Els agents, que van decidir no obrir foc "perquè existia el risc de ferir algun alumne", van veure com el jove desapareixia dins de l'edifici, i no han pogut explicar encara si després va matar a algú.

La Policia va trigar gairebé dues hores en trobar el cos malferit de l'assassí, que s'havia disparat un tret al cap a la sala de serveis de la planta baixa. El jove va morir unes hores després a l'hospital d'Hèlsinki.

Intent de justificació
Portaveus policials han justificat la seva actuació al·legant que van donar prioritat a l'evacuació dels alumnes, però alguns estudiants van estar gairebé quatre hores tancats a les aules fins a ser rescatats per la policia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona