Política

Activat el nivell de màxima alerta per garantir la seguretat durant el procés electoral

Eleccions 9 de març

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha manifestat avui que creu que ETA intentarà matar de nou abans dels comicis del 9 de març, així que "l'obligació és evitar-ho per tots els mitjans"; per això s'ha activat el màxim nivell d'alerta antiterrorista per a l'inici, aquesta mitjanit, de la campanya electoral.

"(ETA) està feble?, sens dubte. Es pot aventurar que estan més prop del final?, Sens dubte. Es pot dir que el procés de diàleg s'ha tornat contra ETA perquè el va trencar? Sens dubte també", ha declarat Rubalcaba en una entrevista televisiva. "Dit això, ETA encara pot matar i desgraciadament creiem que d'aquí a les eleccions ho intentarà", ha afegit el ministre.
En aquest context, el secretari d'Estat de Seguretat, Antonio Camacho, ha dictat una instrucció dirigida als delegats del govern i a la direcció general de la Policia i de la Guàrdia Civil perquè engeguin les mesures recollides en el pla de prevenció antiterrorista aprovat el 9 de març del 2005.

Els plans engegats preveuen un increment de la seguretat i la protecció dels esdeveniments relacionats amb el procés electoral, les seus dels partits polítics, els llocs on es realitzin actes públics i els col·legis electorals.

El màxim nivell d'alerta implica la total mobilització de les forces i cossos de seguretat de l'Estat (FCSE) per vigilar i protegir els llocs d'alta concentració de persones així com els objectius estratègics imprescindibles per al normal funcionament de l'activitat ciutadana.

Entre aquests llocs hi ha les grans superfícies comercials, les grans infraestructures de transports, els esdeveniments esportius i les àrees o edificis emblemàtics de les ciutats en les quals pot concentrar-se una afluència massiva de persones.

Per la seva banda, entre els objectius estratègics, els que es consideren més importants són els relacionats amb el sector energètic i les comunicacions.

Les forces armades realitzaran tasques de suport en la vigilància i protecció de les grans infraestructures de transports, dels objectius estratègics i de l'espai aeri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona