Política

Rajoy anuncia que vol tornar-se a presentar a les eleccions d'aquí a quatre anys

Mariano Rajoy vol tornar-se a presentar a les eleccions espanyoles l'any 2012, per tercera vegada i després dues derrotes. "També van perdre dues vegades Felipe González i José María Aznar i després van arribar a la presidència del govern", ha argumentat.

El president del PP ha anunciat les seves intencions aquest dimarts a la tarda, després de l'executiva del partit. Durant la reunió ha comunicat a la resta de dirigents que proposarà que el congrés pendent de la formació es faci a l'abril: ells s'hi presentarà per tornar a presidir el partit amb l'únic objectiu de tornar a intentar l'assalt a la Moncloa. "No vull presidir el PP per preparar el meu relleu, vull presidir-lo per presidir el govern", ha puntualitzat després en una compareixença pública davant de la premsa.

Pel que fa als motius de la decisió de conservar el seu càrrec o d'intentar-ho, just quan s'epeculava amb la possibilitat de la seva dimissió a causa de la derrota electoral, Rajoy ha estat clar. "Crec que és el millor per al partit i el millor per a Espanya", ha sentenciat.

Durant els propers quatre anys, el president del PP es proposa "defensar la nació espanyola i apostar per la derrota policial d'ETA", entre d'altres objectius. "Som previsibles i qualsevol pot intuir què farà el PP en els propers quatre anys", ha reflexionat.

Sobre els resultats, ha destacat que el PP ha crescut en nombre de vots i en percentatge. "És veritat que volíem guanyar, però hem millorat". I ha afegir que es proposa buscar més vots "entre els votants que han triat el PSOE" aquesta vegada. Sí que ha admès que a Catalunya han millorat "però no tant com calia", malgrat que s'ha mostrat satisfet perquè s'han col·locat com a segona força a l'Hospitalet de Llobregat i a Badalona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.