Política

El TSJC obliga a preguntar per la llengua en la preinscripció escolar

El tribunal declara la "obligació" d'Educació d'adoptar les "mesures necessàries" per a incloure la pregunta

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) s'ha mostrat favorable al recurs presentat per Asociación por la Tolerancia i ha dictat una sentència per la qual l'administració catalana haurà d'habilitar al full de preinscripció escolar una casella per a que els pares puguin expressar la llengua d'escolarització dels seus fills.

L'Asociación por la Tolerancia havia interposat un recurs contenciós-administratiu contra la Conselleria d'Educació en què demanava que es declares "nul" l'actual full d'admissió escolar i se'n fes un de nou amb una casella on es preguntés als pares en quina llengua volen escolaritzar els fills: català, espanyol o les dues.

El TSJC ha declarat la "obligació" de la Conselleria d'adoptar les "mesures necessàries" per a incloure la pregunta per fer "efectiu el dret" de l'alumne a rebre en la llengua triada el primer ensenyament –educació infantil i primer cicle de Primària–.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.