Política

Saakaixvili adverteix a Moscou que “un dia” li farà pagar l’ofensiva

Almenys 150.000 persones van prendre ahir els carrers de la capital georgiana, Tbilissi, per manifestar el seu suport incondicional al president Mikhaïl Saakaixvili en el pols que manté amb Rússia. La multitud va irrompre amb crits i aplaudiments quan Saakaixvili va advertir que “un dia” farà pagar a Moscou l’ofensiva militar que ha llançat damunt el territori georgià.

El Kremlin culpa les autoritats de Tbilissi d’haver començat la guerra en intentar recuperar per la força el control sobre la regió secessionista d’Ossètia del Sud, majoritàriament russòfona. Però la població de Geòrgia, inclosa l’oposició, fa pinya al voltant del president.

Flanquejat pels seus guardaespatlles i aclamat per la gentada que l’esperava, Saakaixvili va arribar al punt de la concentració popular una hora després de l’inici de la manifestació. “Us prometo avui que els recordaré tot el que han fet i que un dia guanyarem”, va dir el president, mentre la multitud cridava: “Geòrgia, Geòrgia!”.

Els manifestants feien onejar banderes georgianes i pancartes que presentaven el primer ministre rus, Vladímir Putin, com un terrorista. En una d’elles s’hi podia llegir sobre una foto de Putin: “Es busca: crims contra la humanitat i el món”.

A la manifestació hi havia georgians de totes les condicions, des de jubilats a estudiants, passant per empresaris i joves reservistes que havien estat mobilitzats per combatre els secessionistes ossetes.

“Som una nació unida”
Alguns van admetre que mai havien participat en actes com aquell, però que ara expressaven el suport a Geòrgia i al seu líder. “Som una nació unida, tothom dóna suport a Saakaixvili perquè ha defensat el nostre país”, va resumir Arteim Oganeizov, de 28 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.