Política

Zapatero mantindrà la seva negativa a enviar més tropes a l'Afganistan a la cimera de l'OTAN

Zapatero assistirà a la trobada internacional sense fixar acords "formals" amb el seu homòleg nord-americà, George W. Bush

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, mantindrà la negativa a augmentar les tropes desplegades a l'Afganistan durant la cimera de caps d'Estat i de govern de l'OTAN a Bucarest, que comença aquest dimecres i compta amb la presència de representants de 26 països. Zapatero assistirà a la trobada internacional sense fixar acords "formals" amb el seu homòleg nord-americà, George W. Bush, ni amb la resta de mandataris amb els qui espera entrevistar-se, com ara el president rus, Vladímir Putin, i el secretari de l'ONU, Ban Ki-moon.

Segons han explicat el secretari d'Assumptes Exteriors, Bernardino León, i el secretari general de Política de Defensa, Luis Manuel Cuesta, el president espanyol defensarà el rebuig a desplegar més militars a l'Afganistan amb l'argument que el seu executiu està encara en funcions i perquè un compromís en aquest sentit hauria de comptar amb el vistiplau del nou ministre de Defensa, que encara no ha sigut nomenat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.