Política

Política

Illa titlla de “coseta electoral” la proposta d’Aragonès d’una conselleria de la llengua catalana

El candidat del PSC a les eleccions del 12-M, Salvador Illa, ha titllat de “c oseta electoral ” la proposta de Pere Aragonès de crear una consellera específica per a la llengua catalana si torna a ser elegit president de la Generalitat. En una entrevista al programa a RTVE, Illa ha rebutjat la proposta: “No crec que aquest tema se solucioni creant una consellera sinó fent les coses diferent”. El dirigent socialista s’ha mostrat molt crític amb la feina feta en relació al català durant els últims 10 anys de governs d’ERC i Junts, sobretot aquesta última formació. “Després de 10 anys, em sona a coseta electoral, tant d’ell com de Junts, de fet han governat més [Junts] que ERC”.

El dirigent dels socialistes catalans també ha explicat que parla amb Junts i no amb Carles Puigdemont: “Sóc un home de projectes col·lectius, no de lideratges messiànics i individuals”.

A més, ha demanat ampliar a Aliança Catalana el veto que es va fer a Vox el 2021 de cara als acords postelectorals: “L’hem de repetir i també contra la dreta catalana d’Orriols. Anem a posar una barrera a plantejaments que són discursos d’odi”, ha defensat. A partir d’aquí s’ha mostrat disposat a arribar a acords amb les altres formacions. Fins i tot amb el PP, qui creu que seria bo que s’incorporés als pactes per fomentar el català.

Resposta d’Aragonès

Aragonès ha criticat a través de la xarxa social X el menysteniment que Illa ha expressat cap a la voluntat “d’enfortir” el català qualificant-ho de “coseta”. “Pel candidat de La Moncloa defensar i enfortir el català és una “coseta”. Parlar sobre la llengua amb aquesta trivialització demostra el risc de deixar el país en mans dels que sempre obeeixen a Madrid en lloc de defensar Catalunya”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.