Política

política

El PSC proposa un consorci amb l’Estat per gestionar els impostos a Catalunya

Amb el model actual caducat des de fa almenys nou anys, el del finançament autonòmic ja s’intueix que serà un dels temes cridats a animar la campanya de les eleccions del 12-M. i, per començar a posar un polsim de sal i pebre al debat, la número dos de la llista del PSC per Barcelona, Alícia Romero, ha proposat avui constituir un consorci conjunt entre la Generalitat i l’Estat per recaptar i gestionar impostos a Catalunya, una proposta que encaixa dins l’actual model de finançament i que ja està prevista l’Estatut. En una entrevista a la cadena Ser, ha explicat que aquest mecanisme permetria corregir un problema atàvic, com és el dels retards sistemàtics de les liquidacions corresponents a l’Estat.

La proposta arriba dies després que la Generalitat proposés un nou model de finançament singular per a Catalunya, una oferta que, per a Romero, només té el suport del grup parlamentari d’ERC perquè “no s’ha negociat un projecte consensuat” al si del Parlament. “El document em va decebre una mica, perquè algunes parts les podem compartir, però realment la proposta és poc rigorosa. El fons de solidaritat, per exemple, no explica com serà. És un document que explica poc, que no està prou treballat. Ens sembla que ha estat una ocurrència”, ha expressat. Romero ha matisat que l’actual model autonòmic té deficiències i que, en el cas de Catalunya, en ser una de les comunitats que més aporta al fons comú, també hauria de rebre’n més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.