Política

L'ambaixador colombià demana disculpes a l'Equador davant de l'Organització d'Estats Americans

L'ambaixador colombià, Camilo Ospina, ha demanat disculpes un altre cop a l'Equador en la sessió extraordinària de l'Organització d'Estats Americans (OEA) per la incursió en el seu territori a la recerca de guerrillers de les FARC, tot i que ha reiterat que va ser una acció contra una "màfia narcotraficant" i que es coneix l'existència de campaments del grup guerriller a l'Equador.

El diplomàtic ha afirmat que l'Equador i Veneçuela han tingut el valor d'expulsar els seus ambaixadors d'un país amb "una democràcia legítima", però ha considerat que els dos governs haurien de mostrar el mateix valor "per expulsar els terroristes del seu territori", segons ha citat la presidència de Colòmbia en un comunicat.

"El meu país reclama que les coses siguin anomenades pel seu nom. Les FARC són una màfia narcotraficant, que de cap manera representa els interessos del poble colombià. Són una màfia sense pàtria", ha assegurat l'ambaixador. Alhora ha insistit que "actualment subsisteixen campaments de les FARC en territori equatorià".

Ospina ha demanat també a l'organització que es creï una Comissió d'Exploració d'Alternatives Polítiques per intentar posar fi a la crisi diplomàtica entre l'Equador i Colòmbia i ha comentat que "qualsevol alternativa que aprofundeixi les diferències no pot ser acceptada".

Amenaçes des de l'Equador
Per la seva banda, el president equatorià, Rafael Correa, havia advertit, avui mateix, que l'Equador estaria disposat a anar fins a les últimes conseqüències si Colòmbia no presentava disculpes per l'atac contra guerrillers perpetrat en el seu territori i si la comunitat internacional no condemnava el fet.

"L'agressor ha de disculpar-se i la comunitat internacional condemnar-lo. Si no, haurem de defensar-nos amb els nostres propis mitjans", ha afirmat el mandatari en una roda de premsa a Brasília.

Correa és al Brasil, segona parada del seu periple per cinc nacions de la regió –inclosa Veneçuela– a la recerca de suport a la seva posició després de l'atac que les forces armades colombianes van efectuar contra un campament guerriller en territori equatorià dissabte i que va causar 22 morts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona