Política

Diputats del PP neguen que hi hagi cap problema lingüístic a Catalunya i critiquen el vídeo

Francesc Vendrell troba la cinta del partit demagògica i perniciosa per a la convivència

Nou episodi en el serial de desencontres d’una part del grup parlamentari del PP amb el seu president, Daniel Sirera. En aquesta ocasió, la metxa que ha encès la flama ha estat el vídeo que critica la política d’immersió lingüística i que alguns diputats, entre ells l’exportaveu Francesc Vendrell, han afirmant que és demagògic i que tergiversa la realitat de Catalunya, on no hi ha cap problema amb la llengua.

“El vídeo és una exageració”, va sentenciar ahir Vendrell, que a RAC 1 va assegurar que la visió que s’hi dóna és “dolenta i perniciosa per a la convivència”. “No fem demagògia, no fem exageracions i no fem una utilització partidista”, va etzibar el diputat, que va confessar que coincideix amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, en una cosa: “Si és tan important el problema de la llengua, per què el PP no el va solucionar quan governava i tenia capacitat de decisió a Catalunya?”. Altres diputats van manifestar a l’AVUI la seva contrarietat amb la utilització de la llengua com a argument polític, sense fonament, i “només per satisfer el carrer Génova”.

Al PP les declaracions de Vendrell no van agradar gens. Sirera va retreure-li que “hagi canviat d’opinió” i li va recordar que la primera iniciativa que es va presentar aquesta legislatura, quan ell era portaveu, va ser una proposició de llei per modificar la llei de política lingüística, alhora que puntualitzava que “el PP no ha canviat d’opinió”.

Candidat per Barcelona
La travessa per escollir el candidat del PP a Barcelona s’ha reduït a dos noms: Jorge Fernández Díaz o Xavier García Albiol, ja que s’ha descartat l’opció de Dolors Nadal. Ara tot depèn de Mariano Rajoy, que es debat entre l’opció continuista que representa Fernández Díaz o per la renovació amb una cara nova com és García Albiol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona