Política

Almenys 16 morts per l'explosió d'una bomba en un autobús a Trípoli

Món

Almenys 16 persones han mort, entre elles civils i militars, i 31 han resultat ferides per l'explosió d'una bomba aquest dimecres al matí en una estació d'autobusos a Trípoli, principal ciutat del nord del Líban, segons l'últim balanç ofert per les forces de seguretat libaneses.

Amb tot, altres informarcions dels mitjans locals apunten que les víctimes són 17 i que deu de les quals són militars.

Les televisions libaneses han mostrat imatges d'un autobús, contra el que presumptament anava dirigit l'atac, seriosament danyat per l'explosió i amb diversos cadàvers al seu voltant.

Després de l'explosió de la bomba, nombroses ambulàncies s'han desplaçat al lloc dels fets, al carrer Masara, on encara hi ha molts ferits, per la qual cosa no es descarta que la xifra final de víctimes mortals pugui ser més elevada.

Trípoli és víctima des de fa més de dos mesos de durs enfrontaments entre els habitants dels barris Bab Tebane, de majoria sunnita, i Yabal Mohsen, de majoria alauita, una secta religiosa escindida del xiisme i propera al grup opositor xiïta Hezbol·lah.

Aquest atemptat es produeix el mateix dia en què el president del Líban, Michel Sleiman, planeja visitar la veïna Síria i reunir-se amb el seu homòleg, Bachar al Asad.

A més, el fet es produeix menys de 24 hores després que el parlament donés la seva confiança al govern libanès en aprovar el seu programa després de cinc dies de debats i acusacions creuades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.