Política

Pujol acusa a polítics i mitjans espanyols d'ajudar a estendre odi a Catalunya

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha acusat "pràcticament tots" els polítics i mitjans de comunicació espanyols d'ajudar a estendre l'"odi" cap a Catalunya i intoxicar a l'opinió pública dient que el mal funcionament de Renfe és culpa del govern català.

En el seu article en el butlletí d'aquesta setmana del Centre d'Estudis Jordi Pujol, l'expresident català es fa ressò de la "mala premsa" que té Catalunya a la resta d'Espanya, fins al punt que l'"animadversió" de la gent cap als catalans ha arribat a cotes, segons el seu parer, més altes que en temps de Franco.

Aquest elevat grau d'anticatalanisme és, segons la seva opinió, producte en bona mesura d'una "actuació política i mediàtica que ataca a Catalunya constantment i amb males arts".

Segons Pujol, amb el col·lapse ferroviari a Catalunya hi ha hagut una "tasca d'intoxicació gran i persistent" per fer creure a l'opinió pública espanyola que la culpa és "de la Generalitat i, per tant, de Catalunya", quan en realitat Rodalies és "competència total del Govern central".
"Dir això és faltar greument a la justícia, a la veritat, al respecte de la gent i al respecte a Catalunya. I quan pràcticament totes les forces polítiques espanyoles, i quan pràcticament tots els mitjans de comunicació espanyols participen d'aquesta maniobra o no la contradiuen i deixen que el rebuig, el menyspreu, el ressentiment o, a vegades, l'odi s'estenguin, cal dir que a Espanya hi ha una falla cívica i fins i tot moral greu", ha afirmat.

D'una altra banda, Pujol considera que Catalunya "ha de recuperar la seva consistència interna", com a pas previ a recuperar l'autoestima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.