Política

Felip Puig avisa que un pacte CiU-PSOE hauria d'implicar un avanç electoral a Catalunya

Respecte a les perspectives electorals, Puig s'ha mostrat "optimista" i convençut que CiU obtindrà un resultat "raonablement satisfactori"

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha advertit que un hipotètic pacte de legislatura entre PSOE i CiU després de les pròximes eleccions generals hauria d'acabar implicant, indefectiblement, un avanç electoral a Catalunya.

Puig ha assenyalat que "no serà fàcil que CiU pugui participar en la política espanyola" després del 9 de març, però si es converteix en força decisiva per formar govern i el PSOE assumeix el seu llistat de condicions, "és evident que també hi haurà una derivada" en el panorama polític català.
"No millorarem la situació política a Espanya mentre la situació política a Catalunya es continua degradant. És obvi que el PSC haurà d'alterar l'escenari polític a Catalunya i establir un calendari perquè es torni a recuperar això de que qui guanya, governa", ha subratllat.

"La nostra possible participació en la política espanyola ha de ser corretja de transmissió de la situació política a Catalunya, no per interès oportunista sinó per lògica i coherència", ha afegit.

Puig ha recalcat que CiU, si es decideix a col·laborar a fons en la governabilitat d'Espanya, "no oblidarà que a Catalunya el govern tripartit està generant una situació que ha de combatre políticament". "La nostra raó de ser és la política a Catalunya", ha remarcat.

L'exportaveu de CiU al parlament català ha puntualitzat que "ajudar que la situació política a Catalunya es redreci no significa que la participació de CiU en el Govern de Madrid comporti automàticament la caiguda del govern de José Montilla". "Però és evident que, amb un calendari raonable, la nostra possible participació en la política espanyola ha d'acabar tenint repercussions en la política catalana", ha afegit.

Segons Puig, "un mer compromís de respectar la llista més votada en les pròximes eleccions catalanes seria insuficient, perquè aquest compromís ja no el va complir el PSC" en els comicis de 2003 i 2006.

"Hauria de ser molt més explícit i ràpid, no dic immediat, no dic el sacrifici de Montilla a canvi de la nostra entrada en el govern, però sí estic plantejant que els socialistes hauran d'assumir que no ens poden demanar que els ajudem a salvar el Govern espanyol mentre a Catalunya segueix tot igual", ha explicat.

Per reblar el seu missatge, ha afirmat: "Els socialistes no ens podran demanar que participem en la política espanyola sense canviar la seva decisió estratègica a Catalunya".

Puig està convençut que el PSC, després de les eleccions generals, es plegarà al que li dicti el PSOE des de Madrid. "Estic convençut que si està en joc el Govern de l'Estat espanyol, això passarà per damunt de les possibles resistències de la delegació regional del PSOE a Catalunya", ha augurat.

D'una altra banda, respecte a les perspectives electorals, Puig s'ha mostrat "optimista" i convençut que CiU obtindrà un resultat "raonablement satisfactori".

"CiU està en condicions de recuperar el suport electoral que havíem mantingut de manera tradicional en els últims 20 anys, a excepció de les últimes eleccions a Madrid. El nostre objectiu és recuperar els 15 diputats que va aconseguir Xavier Trias el 2000", ha avançat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.