Política

Maragall sospesa que el Partit Català d'Europa es presenti a les eleccions

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall sospesa que el Partit Català d'Europa, que va inscriure el 1998 sent encara dirigent del PSC, es presenti a les pròximes eleccions generals, una decisió que assegura que prendrà aquest dijous al costat del seu cercle d'amistats.

En un article al diari ADN titulat Pasqual Maragall: Per què votaré, l'expresident català, que després d'abandonar el PSC es va proposar impulsar un Partit Demòcrata Europeu a l'estil i semblança del Partit Demòcrata nord-americà, indica que en el debat polític que s'està fent a Catalunya "ens equivoquem en els temes i en les formes".

Per Maragall, en la política actual "fa falta un gir en el seu finançament, l'estructura dels partits i l'elecció dels candidats".

Anuncia que a les eleccions del 9 de març "jo votaré el partit que treballi per progressar en objectius com la llibertat de Catalunya per definir el seu estatus a Espanya o el dret a decidir què volem ser a Europa i en què volem que Europa tingui competència, en concret moneda, exèrcit i símbols (himne i bandera)".
L'expresident català es mostra escèptic sobre les propostes dels partits existents i argumenta: "Comprendran que confiï en la ràpida emergència de noves fórmules per poder votar-les el 9 de març".

Després de lamentar que la plataforma Ciutadans pel Canvi, que li va donar el seu suport en la passada legislatura, vulgui limitar-se a ser "un centre de debat" que "no ompli el buit polític actual", opina que queden dues opcions. "La primera seria un partit europeu semblant al Partit Demòcrata americà i a l'italià. Això és el que vaig començar a proposar tornant d'Itàlia el 1998. Aleshores vaig inscriure en el registre el Partit Català d'Europa. Avui, dia 31, decidiré amb els meus amics si es presenta", anuncia Maragall.

Pasqual Maragall assenyala que la segona alternativa seria votar un partit que es manifesti en positiu sobre les seves reflexions i conclou l'article animant els seus lectors perquè "sobretot, i malgrat tot, no deixin d'anar a votar".

Reaccions
La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Carme Chacón, assegura que Pasqual Maragall sempre tindrà la seva "estima, afecte i respecte" en resposta a la possibilitat que l'expresident es pugui presentar a les eleccions generals del proper 9 de març amb una nova candidatura. Chacón, però, ha evitat valorar aquesta possibilitat. La candidata i ministra d'Habitatge ha fet aquestes declaracions en la presentació de la candidatura del PSC de Tarragona per als propers comicis al Congrés i al Senat.

Mentre CiU declina valorar la possible candidatura del partit de Maragall, la candidata del PPC en les generals, Dolors Nadal, ha assegurat que "no li estranya massa" que Maragall, que va ser "expulsat de la Generalitat per Zapatero des de La Moncloa", pensi ara a presentar-se a les generals amb un altre partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona
Cimera de l’OTAN

La Xina “deplora” l’acusació de l’Aliança de donar suport a Rússia

Barcelona
política

Benvinguda a punt per rebre demà els cinc exiliats de Suïssa

barcelona

Josep Campmajó torna de l’exili aquest divendres

girona
Rússia

El Kremlin inclou la vídua de Navàlnaia a la llista de “terroristes”

Barcelona
Estat francès

Un foc afecta l’agulla de la catedral gòtica de Rouen

Barcelona