Política

Presó per un un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts fent-se passar per policies a l’Alt Empordà

El jutjat d’instrucció 4 de Figueres ha enviat a presó un dels cinc detinguts en l’operatiu dels Mossos d’Esquadra contra un suposat grup criminal especialitzat en cometre narcoassalts fent-se passar per policies, segons informe l’Acn. Els altres quatre sospitosos han sortit en llibertat i, segons fonts del cas, la fiscalia no ha demanat que ingressessin a presó. El jutjat ha acordat, com a mesures cautelars, la retirada del passaport i compareixences quinzenals. La causa està oberta per delictes de robatori amb violència i pertinença a grup criminal. El dispositiu desplegat pels Mossos aquest dimarts es va saldar amb la detenció de cinc sospitosos, d’entre 20 i 35 anys, i els investigadors van fer set entrades i escorcolls a habitatges de Figueres i Vilamalla.

Els cinc arrestats dimarts en l’operació dels Mossos d’Esquadra han passat aquest dijous a disposició del jutjat d’instrucció 4 de Figueres. Segons fonts properes al cas, la fiscalia no ha demanat presó per a quatre dels arrestats, que han sortit en llibertat amb mesures cautelars.

Fonts de la defensa atribueixen la decisió de la fiscalia i del jutjat al fet que, durant els escorcolls i al llarg de la instrucció, no s’han recopilat indicis suficients per relacionar-los amb els fets investigats. La investigació relaciona el presumpte grup criminal amb tres robatoris violents, dels quals en grau de temptativa.

El jutjat ha decretat presó provisional per a un dels arrestats. Segons les mateixes fonts, durant els registres van requisar marihuana a aquest investigat.L’operació dels Mossos d’Esquadra era contra una banda suposadament especialitzada en fer-se passar per policies per perpetrar narcoassalts, és a dir, per robar droga. Al dispositiu, que va començar dimarts a primera hora del matí, hi van participat efectius de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), de la Unitat d’Investigació de Figueres, de l’ARRO, de la canina i de seguretat ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.