Política

ETA mata un Guàrdia Civil a Baiona

Els representants dels partits polítics, sindicats i empresaris reunits al Congrés després del darrer atemptat d'ETA han acordat convocar una manifestació pel proper dimarts dia 4, a Madrid.

La convocatòria d'aquesta concentració forma part d'un comunicat conjunt subscrit per tots els assistents a la reunió: PSOE, PP, CiU, PNV, ERC, IU-ICV, Grup mixt, els sindicats CCOO i UGT i la patronal CEOE.

Atemptat
Un guàrdia civil ha estat assassinat a trets i un altre ha resultat ferit greu en una operació contra ETA a França. L'operació es feia a la zona de Baiona. Tots dos haurien rebut trets de membres de la banda.

L'atemptat s'ha produït a les 9,30h del matí a un centre comercial de la localitat de Capbreton, a 30 km. del nord de Baiona.

Aquest Guàrdia civil és la tercera víctima mortal de la banda terrorista després de la ruptura de l'alto al foc de fa gairebé un any. I segons, el govern francès, es tracta del primer atemptat d'aquest tipus contra guàrdies civils espanyols en territori francès.


El PSOE es queda sense festa
El PSOE ha suspès a última hora l'acte de commemoració del 25è aniversari de la victòria socialista de 1982, en el qual havien de participar el president José Luis Rodríguez Zapatero i l'expresident Felipe González, a causa del tiroteig en què ha resultat mort un guàrdia civil i un altre ha resultat ferit greu. Els socialistes espanyols han substituït l'acte per una declaració que tindrà lloc a les 12 a la seu del partit.

Reunió al Congrés
Els portaveus de totes les forces polítiques espanyoles celebraran aquest dissabte a les sis de la tarda una reunió al Congrés dels Diputats per fer una declaració "unitària" de resposta a l'atemptat d'ETA. Les formacions proven d'aquesta manera de mostrar el consens en contra el terrorisme. La reunió ha estat convocada a instàncies del PSOE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona