Política

Spitzer podria dimitir per la seva implicació en un cas de prostitució

S'havia guanyat el sobrenom de Sheriff de Wall Street ja que durant els seus anys de fiscal general, el governador de l'Estat de Nova York, el demòcrata Eliot Spitzer, va lluitar contra la corrupció i es va forjar una imatge d'home íntegre i de moral que ha caigut de cop en veure's implicat en una xarxa de prostitució.

Després que el New York Times destapés el cas, Spitzer ha rebut pressions perquè dimiteixi. Alguns mitjans avançaven que el governador podria dimitir en les properes hores i de fet, els republicans el van amenaçar amb un impeachment (procés de destitució) si no ho feia.

El rotatiu novaiorquès publicava aquest dimarts que el governador, casat i amb tres filles, havia llogat una prostituta per 2.800 euros, amb qui es va trobar el 13 de febrer en un hotel de Washington.
Identificat com a "client 9", Spitzer apareix en les gravacions fetes durant la investigació d'una xarxa de prostitució d'alt nivell, que s'ha saldat amb quatre detinguts. No és el primer cop que Spitzer utilitzava aquest servei i la seva vinculació amb la xarxa es va destapar arran d'una investigació rutinària de les seves transaccions financeres que va revelar moviments sospitosos. No està clar si s'enfronta a càrrecs però se'l podria castigar amb cinc anys de presó per intentar amagar el propòsit de les transaccions.

Dilluns, el governador es va disculpar davant la seva família i l'opinió pública pel que va qualificar d'un "assumpte privat". No va fer referència a les acusacions però va assegurar que havia violat les seves obligacions. "No he estat a l'altura dels estàndards que m'havia fixat", va dir acompanyat de la seva esposa.

Promeses d'ètica
Durant l'etapa de fiscal general de Nova York, Spitzer havia investigat casos de prostitució. També s'havia fet famós per perseguir el crim de guant blanc, cosa que li va fer guanyar uns quants enemics. Era vist com una estrella emergent dins del Partit Demòcrata i va guanyar les eleccions a governador el 2006 amb un ampli marge. Llavors, va prometre una reforma ètica a Nova York i és per això que molts novaiorquesos se senten decebuts i l'acusen d'hipòcrita. Altres, declaraven que, mentre no s'hagi gastat diners de l'Estat, no els importa el que faci.

Si es confirma la seva renúncia, Spitzer donaria per acabada la seva carrera política tan sols 16 mesos després de ser escollit governador de Nova York per un ampli marge. Tot i això, segons la font consultada pel The Wall Street Journal, "en primer lloc està enfrontant a aquesta tragèdia personal a casa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.