Política

L'Iran presenta un nou míssil amb un abast de 2.000 km

L'Iran ha fabricat un nou míssil amb un abast de 2.000 km capaç d'impactar a Israel i a les bases dels Estats Units al Pròxim Orient, segons ha afirmat l'agència de notícies IRNA.

El ministre de Defensa iranià, Mostafa Mohammad Najjar, ha dit que el míssil Ashoura (que significa "el desè dia", una referència sagrada per als musulmans xiïtes, martiri del tercer imam) va ser fabricat per empreses afiliades amb el Ministeri, ha afirmat IRNA, que no ha dit si l'Iran havia provat el míssil ni si té plans de fer-ho.

N'hi ha més
A més, l'Iran té un míssil balístic de mig abast, Shahab-3, amb un abast de 1.300 km. El 2005, les autoritats iranianes van anunciar que havien millorat l'abast del Shahab-3 a 2.000 km, precisament la mateixa capacitat que la del presentat avui.

Els experts també sospiten que l'Iran desenvolupa el míssil Shahab-4, amb un abast d'entre 2.000 i 3.000 km que permetria atacar Europa. Els analistes consideren que la producció militar de l'Iran rep assistència de Rússia, la Xina i altres països, tot i que moltes de les armes no han estat verificades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.