Política

Sarkozy llança un pla d'ajudes per als barris marginals

El president francès vol combinar les ajudes als joves amb la "guerra sense treva" als "traficants i gamberros"

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha presentat aquest divendres en pla d'ajudes per als barris marginals en el que ha promès ajudes per a l'educació, formació i ocupació als joves que vulguin tirar endavant i una "guerra sense treva" als "traficants i gamberros".

Més de dos anys després de la onada de violència que va assolar desenes de barris conflictius de França, quan Sarkozy era ministre de l'Interior, l'ara cap d'Estat ha donat a conèixer el seu projecte per a "una nova política per als suburbis" en un discurs a l'Elisi en presència de veïns dels barris marginals, membres d'associacions, càrrecs electes locals, empresaris i membres del govern.

Els principals eixos del pla són l'educació, la formació i l'ocupació per als joves que vulguin "tirar endavant"; la millora del transport públic amb inversions de 500 milions d'euros en cinc anys per "desclavar" els guetos; i una guerra contra els traficants per a la qual Sarkozy ha anunciat el desplegament de 4.000 policies addicionals en tres anys als barris marginals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.