Política

Brown desautoritza el laborisme escocès

Gran Bretanya

El primer ministre britànic, Gordon Brown, va desautoritzar ahir la líder del Partit Laborista escocès, Wendy Alexander, que havia donat suport a la convocatòria del referèndum sobre la sobirania d’Escòcia. Alexander va desafiar el cap de setmana passat el Partit Nacional Escocès (SNP), la formació governamental a Edimburg, a “acabar amb la incertesa i convocar el referèndum com més aviat millor”. Alexander va fer les declaracions després de la desfeta del seu partit en les eleccions municipals d’Anglaterra i Gal·les. Potser intentava evitar un fracàs del laborisme a Escòcia, mostrant-se més nacionalista que l’SNP.

L’escocès Brown va pagar ahir l’excés verbal d’Alexander. En una compareixença al Parlament, el líder tory, David Cameron, va atacar-lo on més li dol: Escòcia. “No només està perdent el contacte amb la realitat sinó que ha perdut el control sobre el seu partit a Escòcia”, va dir Cameron.

Una enquesta publicada ahir al diari The Times donava al Partit Conservador el 40% de suport, davant del 29% del Partit Laborista. El sondeig també deia que un 55% dels laboristes volen que Brown marxi.

Amb aquestes enquestes i els resultats de les eleccions de dijous passat, que han donat l’Ajuntament de Londres als conservadors, l’únic que faltava al premier és que els laboristes escocesos abandonessin la línia oficial. Brown va aclarir que el que volia Alexander és acabar amb la incertesa de l’SNP, però no cap referèndum immediat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.