Política

El 44% del romanent del 2023 de Rubí es destinarà a eixugar el deute

El ple municipal de Rubí, amb vots de l’equip de govern municipal (PSC i ECP) i el de Partit Popular (PP), va aprovar la modificació pressupostària per urgència que permetrà fer ús del 44% del romanent de tresoreria del pressupost de 2023 per eixugar el deute municipal que ascendeix a 23,6 milions. Això significa que s’hi destinaran 1.320.000 euros del total dels 2.990.000 euros del superàvit.

Hi va votar en contra l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Veïns per Rubí (VR), mentre que VOX s’hi va abstenir. L’ús del romanent es va incorporar a l’ordre del dia de la sessió per la via d’urgència, malgrat els vots en contra de les dues regidores de l’AUP. El romanent també destinarà 200.000 euros a promoció i gestió d’habitatge, 360.000 euros a la promoció cultural, 380.000 euros al manteniment de dependències municipals, 125.000 euros al comerç i 130.000 euros al suport a les entitats. A la sessió plenària es van aprovar tres modificacions pressupostàries més. Els republicans hi van votar en contra, entre altres, per considerar que els diners destinats a eixugar el crèdit bancari haurien d’anar destinats a fer millores per a la ciutat, ja que fins l’any que ve el consistori no estarà obligat a destinar el sobrant econòmics a eixugar el deute. Un argument compartit per AUP, que també es va queixar, com d’altres, que l’expedient hagués arribat quatre hores abans de la sessió i que de les seves propostes no en van tenir resposta.

La sessió plenària també va servir per aprovar el Pla d’inversions del servei d’abastament d’aigua potable per al període 2024-2025 proposat per la concessionària Agbar. El document preveu inversions per valor de 2.287.430 euros, i en el mateix punt, es va votar el Pla d’inversions del servei de clavegueram pel mateix període i proposat per la mateixa companyia, que preveu una inversió de 3.347.821 euros en la millora del clavegueram. Tots els grups hi han votar a favor menys l’AUP, que s’hi va abstenir.

Renovat el pla d’infància

Unanimitat si que en va tenir el nou Pla d’infància i adolescència del 2024 al 2028, que defineix cinc objectius relacionats amb cinc drets que es consideren fonamentals per als nens i nenes: el dret de valoració, respecte i tracte just; drets d’escola i opinió de la infància; dret als serveis bàsics; dret a un entorn segur, protegit i net; i dret a ser infant i adolescent amb oportunitats. a partir dels objectius concreten 15 línies estratègiques i 113 accions de protecció i promoció de la infància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.