Política

Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

Enmig dels sentiments de resignació per l’enèsim triomf del Madrid, l’actualitat diària s’entossudeix a recordar-nos que estem enmig d’una campanya electoral a les europees on del que més es parla, però, és de política catalana. I deixant a banda les crítiques que dia si i dia també el PP deixa anar contra l’amnistia en els seus mítings, a casa nostra tot el focus d’interès està posat en quines molles de pa o pistes deixaran els partits sobre eventuals pactes per desencallar la presidència del Parlament primer, i la de la Generalitat després. I, sobre això, el candidat del PSC, Salvador Illa, ha reclamat avui diumenge “humilitat”, “paciència” i “tocar de peus a terra” en aquestes converses, en un missatge adreçat a les condicions que hagin pogut posar les formacions independentistes en aquest procés d’estira i arronsa. “Convé humilitat. He vist aquests últims dies algú fent-se el milhomes: cal humilitat, tocar de peus a terra”, ha manifestat Illa en un acte a Lleida, on també ha exigit “respecte” pel resultat del 12M.

Al seu torn, el cap de llista de Junts, Toni Comín, també ha volgut entrar avui de ple, i per enèsim dia, en el debat sobre la investidura alertant que la “temptació” d’investir Salvador Illa com a president de la Generalitat pot portar a la “deconstrucció” de l’autogovern de Catalunya. “Si les eleccions europees no anessin bé, hi ha qui tindria la temptació de fer president Illa, i si ho fos, utilitzaria el fet que al Parlament no hi ha una majoria independentista per deconstruir el nostre autogovern i nació, i els responsables serien aquells que li haurien obert les portes a la presidència”, ha afirmat en un acte de campanya des d’Elna, a la Catalunya del Nord. Comín també ha reivindicat Junts com “l’autèntic mur” contra l’extrema dreta a la UE i ha demanat buscar vots “sota les pedres” pel 9-J. “Junts ha d’arrasar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa referma el compromís d’acordar un finançament singular lluny del “soroll”

barcelona
estat espanyol

Rajoy i Cospedal hauran de declarar com a testimonis pel cas Kitchen

barcelona
política

Illa demana consens per refer la sanitat, l’educació i l’ús del català

barcelona
guerra a gaza

Moren cinc palestins en un atac amb un dron israelià al nord de Cisjordània

barcelona
Estat francès

La cohabitació impossible

París
Aurora Carbonell
Alcaldessa de Sitges (ERC)

“Cal un equilibri per cuidar el visitant, però sobretot el resident”

Sitges
Alba Camps
Portaveu de Nova Esquerra Nacional, candidatura a la direcció d’ERC

“El partit no ha d’estar al servei d’uns lideratges, sinó al revés”

Puig-reig
Mònica Gallardo
Cap de l’oposició (Junts)

“Necessitem recuperar la il·lusió i el sentiment de pertinença”

Sitges

El risc d’arribar a morir d’èxit

Sitges